ВИДЕО: „Христијан Карпош“ е партнер училиште во проект за дигитализација и инклузивно образование

Во Занаетчискиот дом денеска се одржа завршна активност од Еразмус проектот насловен „Дигитализација и инклузивно образование“ што го имплементира основното училиште „Христијан Карпош“ заедно со невладини здруженија од Скопје и Сараево и три универзитета од Австрија и Италија. Целта е да се унапредат дигиталните вештини на наставниците при работа со учениците, со и без попреченост, информира Милица Тимчевска, локален координатор и наставник по англиски јазик.

Коментари

коментар(и)