ВИДЕО: ЈП „Пазаришта“ во добивка првпат по една деценија

Јавното претпријатие „Пазаришта“ првпат по десет години не бележи загуба, туку добивка од 830 илјади денари.

Ова на вчерашната седница на Советот го истакна директорот на претпријатието, Газим Кадриу презентирајќи го тримесечниот извештај за период јануари – март 2023 година. Зголеми се и приходите од пазарот на стари стоки, каде како што истакна директорот Кадриу, во 2022 година бил остварен приход од 2,1 милиони денари.

 

 

Коментари

коментар(и)