ВИДЕО: Ќе го добие ли општината Домот на пионери?!

Општина Куманово пред три месеци поднела барање до Владата да и се отстапи на користење Домот на пионери. Идеи се просторот кој денес е речиси целосно руниран, да прерасне во кино и библиотека. Одговор од Владата се уште нема.

При последната посета на Куманово премиерот Димитар Ковачевски, кој детството го поминал во некогашниот центар за детско творештво, истакна дека објектот како и сличните културни установи во државата треба повторно да се стават во функција на младите.

Коментари

коментар(и)