ВИДЕО: Ќе почне реконструкцијата на Соколана, ќе се одвива етапно

Се очекува да започне реконструкцијата на еден од најпрепознатливите објекти во Куманово, Соколана, изградена во далечните 1930-ти години. Реконструкцијата ќе ја спроведува општината, но се надева  на помош од Владата, бидејќи спортскиот објект велат е од големо значење за државата. Со Соколана како и неколку други спортски објекти до неодамна стопанисуваа приватни лица.

Коментари

коментар(и)