(ВИДЕО) Ќе се реконструираат улици и чешмите во Проевце

Чешмите со топла минерална вода од изворот во селото Проевце ќе бидат реконструирани за што веќе е нарачан и проект, а со новиот ребаланс на Буџетот на Општина Куманово, се предвидува реконструкција на неколку улици во селото.

Ќе се нарача и идејно решение за реконструкција на зелениот парк. Ова на една од последните седници на советот го истакна градоначалникот Максим Димитриевски кој вели дека проектот кој го најавуваше пратеникот Мартин Костовски преку социјалните мрежи  е некомпленет.

Коментари

коментар(и)