ВИДЕО: 6-ти меѓународен саем „Органска трпеза“

Здружението „Живот“ од Куманово шеста година по ред го организира меѓународниот саем на органски и традиционални производи „Органска трпеза“, како и вториот саем за земјоделство, технологии, храна и преработки „Агро Мак“.

Годинава се очекува да учествуваат околу 10.000 луѓе од кои 300 излагачи од Македонија, соседните држави, но и Унгарија, Црна Гора, Турција.

Многу повеќе на оваа тема ќе слушнеме од изјавата на Драган Цветковиќ, организатор на саемите кое ќе се одржат од петок до недела на просторот пред градските базени.

Коментари

коментар(и)