(ВИДЕО)79 години слободно Куманово

Општина Куманово го одбележа Денот на ослободувањето на градот 11 Ноември со свечена академија на која беше доделена Ноемвриската награда на овогодишните добитници од областа на здравството, образованието, уметноста, спорот, економијата и културата. Претходно, на Спомен костурница беше положено свежо цвеќе и оддадена почит на близу 500 борци и осум народни херои од Куманово кои што го дале животот за слободата на родниот град.

 

Коментари

коментар(и)