Влада: Зачуван е престижниот статус на Охридскиот Регион на листата на УНЕСКО

Охридскиот Регион, како универзална вредност, останува на листата на светско наследство на УНЕСКО.

Одлуката е соопштена на 45-тата сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО, што се одржува во Ријад, Кралство Саудиска Арабија.

Коментари

коментар(и)