Во Крива Паланка донирани 33 таблети за социјално ранливи ученици

Почетокот на второто полугодие, освен старите дилеми за онлајн наставата, донесува и донации кога се во прачање социјално ранливите категории на ученици. Па, така, по иницијатива на Фондацијата „Со срце за Крива Паланка“, а во соработка со општина Крива Паланка, беа донирани донирани 33 таблети за двете основни училишта од општината. Донациите доаѓаат од општествено одговорни компании „Макпетрол“ АД Скопје и „Ескаватори МК“ ДООЕЛ Скопје.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)