Во „СТАВ“ вечерва за студентските права и барања

Претседателката на Универзитетското студентско собрание на ФОН, Мила Петрушевска вечерва гостува во емисијата „СТАВ“.

Таа зборува за правата и барањата на студентите. Ќе се осврне на доцнењето на исплатата на стипендиите, студентскиот оброк, но и за условите во студентските домови, проблемот со јавниот превоз во Скопје, односно неможноста студентите од приватните факултети да користат бесплатно автобус.

Емисијата „СТАВ“ започнува во 20 часот.

Коментари

коментар(и)