Втор третман на терестична и адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци

Општина Куманово ги известува граѓаните  дека на 20 јуни годинава, (понеделник) во 00.00 часот, на територијата на општината ќе се изврши втор третман на терестична и адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци. Неопходно е пчеларите да преземат конкретни чекори за заштита на пчелите. Доколку временските услови не го дозволат вршењето на третманот, дезинсекцијата ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни, соопштуваат од општина Куманово

Коментари

коментар(и)