Вчера вакцинирани 12.939 граѓани

Министерството за здравство денеска соопшти дека во текот на вчерашниот ден вакцинирани се вкупно 12.939 граѓани, а прва доза вакцина примиле 3.909 граѓани така што вкупниот број на вацинирани лица во земјава заклучно со вчера изнесува 519.106 лица.

– Со последните бројки, 64 проценти од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина, 62 проценти од населението над 65 години е вакцинирано со барем една доза вакцина, 57 проценти од населението над 60 години е вакцинирано со барем една доза вакцина и 45 проценти од населението над 50 години е вакцинирано со барем една доза вакцина, информираат од ресорното Министерство.

 

Коментари

коментар(и)