Гимназијалката Мила Смилевска освои прво место на Државниот натпревар по англиски јазик

На шести мај годинава се одржа Државниот натпревар по англиски јазик, во организација на Здружението на наставници по англиски јазик ЕЛТАМ.

Мила Смилевска од 1-3 клас го освои првото место во конкуренција на прва година од средните училишта со освоени 98 поени.

„Ова е огромен успех лично за Мила, но и за Гимназијата и Куманово, како најдобар пласман до сега на ова натпреварување кое започна во 2000 година“, изјави м-р Елена Марковска, ментор.

Успешно учество постигнаа и останатите учесници од нашата Гимназија: Ива Пешевска 1-8 клас како 6-та во државата, ментор на Мила и Ива е м-р Елена Марковска. Мила Пешиќ 2-7 клас заврши на 7-мо место, ментор Благица Гавриловска Цветковиќ, Јован Денковски 2-2 клас на 8-мо место, ментор Александра Маневска. Од трета година солидно се претставија Луција Петровска 3-11 клас и Немања Крстевски 3-2 клас, ментор Мери Маневска.

 

 

Коментари

коментар(и)