Гимнастичарите од „Атлета“ со одлични резултати на Државното првенство во Битола

Oдлични резултати постигнаа членовите на гимнастичкиот клуб „Атлета” од Куманово на Државното првенство во Битола.

Во машки „А” програма до 9 години помлади пионери Калин Илијевски освои прво место, во машки „Б“ програма постари пионери Милош Јовановиќ освои прво место, во категорија помлади пионери Георгиј Мартиновски освои второ место, а  Глигор Трајковски – трето место.

Во женската „Б” програма во категорија пионерки Милица Митровска освои трето место.

Коментари

коментар(и)