Градоначалникот Димитриевски на средба со унгарскиот амбасадор Андраш Клaин

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски денеска оствари средба со унгарскиот амбасадор во земјава Андраш Клaин и економскиот советник Сандра Харастиа, коишто се во прва официјална посета на општината.
На средбата беше потенцирана досегашната успешна соработка и промоција на економијата, културата и традицијата на двете земји кои имаат воспоставено долгогодишни дипломатски односи, соопштија од општина Куманово.

Коментари

коментар(и)