Градоначалникот Максим Димитриевски оди по втор мандат како независен

Актуелниот градоначалник на Куманово од редовите на СДСМ, Максим Димитриевски, на претстојните локални избори ќе настапи како независен кандидат.

Димитриевски за „Фокус“ ја потврдил оваа информација, додавајќи дека во текот на денот ќе одржи прес конференција на која ќе ги образложи причините за ваквата одлука.

Инаку, СДСМ се уште не промовирал кандидат за градоначалник на Куманово.

 

Коментари

коментар(и)