Да не ја заборавиме пандемијата

Бидејќи експертите за јавно здравје и меѓународните организации повеќе не сметаат дека КОВИД-19 претставува непосредна глобална закана, пандемијата веќе почна да изгледа како бледо сеќавање. Меѓутоа, ако ги заборавиме лекциите што со мака ги научивме изминатите три години, ќе бидеме неподготвени да се справиме со идни катастрофи.

Автор: Вилиам А. Хаселтин

 

Да не ја заборавиме пандемијата

Коментари

коментар(и)