Делагации положија цвеќе пред бистата на Гоце Делчев

Делегации предводени од градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски и претседателката на Советот на општината Ивана Ѓорѓиевска, политичките партии и здруженијата,  денеска, по повод 150 години од раѓањето на истакнатиот македонски идеолог, национален херој и водач на македонското револуционерно националноослободително движење Гоце Делчев, оддадоа почит положувајќи свежо цвеќе на бистата на големиот револуционер во училиштето гимназија „Гоце Делчев“.

 

Коментари

коментар(и)