Димитриевски во посета на oпштина Пустец

На покана на Заедницата на Македонци во Албанија и редакцијата на весникот „Преспа”, заедно со македонското друштво „Сонце”, градоначалникот Максим Димитриевски присуствуваше и се обрати на свеченото одбележување на 30-годишнина од излегувањето на првиот македонски весник во Албанија – ПРЕСПА, како и во обиколка на музејот СТЕРЈО СПАССЕ во село Глобочени.

Во рамки на посетата градоначалникот Димитриевски оствари и протоколарна средба со градоначалникот на општина Пустец Пали Колефски, со кој што разговараа за повеќе можности за соработка.

Коментари

коментар(и)