Димитриевски: Грижата за пензионерите е наша обврска

Независниот кандидат за градоначалник на Куманово Максим Димитриевски и носителката на листа за советници Ивана
Ѓорѓиевска, остварија средба со Здружението на пензионери.

Во изборната програма на граѓанската иницијатива „За наше Куманово“ предвидено е проширување на капацитетите на Дом за стари лица „Зафир Сајто“, како и континуирано подобрување на условите во постоечките капацитети на овој дом.

„Ќе субвенционираме јавен градски превоз за пензионери и ќе организираме културни, спортски настани и екскурзии, посочи Димитриевски.

Коментари

коментар(и)