Димитриевски на средба со заменик амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Градоначалникот на oпштина Куманово Максим Димитриевски вчера оствари работна средба со заменик амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје Џефри Голдстајн и неговите соработници. На средбата се разговарало за функционирањето на локалната самоуправа, како и за претстојната работилница, која ја организираат Националниот Демократски Институт – Северна Македонија и Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Работилницата е на тема „Обезбедување кохезија – градење соработка, транспарентност и отчетност во општинското управување”, на која ќе присуствуваат градоначалникот Димитриевски, претседателката на Советот на општина Куманово, Ивана Ѓорѓиевска и советници.

Коментари

коментар(и)