Димитриевски на средба со новоименуваниот јапонски амбасадор Казуја

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, денеска оствари прва официјална средба со новоименуваниот амбасадор на Јапонија, Н.Е. Оцука Казуја кадешто се разговараше за создавање услови за соработка во иднина, за можни проекти во повеќе општествени сфери кои би биле од интерес на граѓаните во Куманово.

На средбата истакнати беа долгогодишните пријателски релации и взаемната поддршка меѓу двете земји, се вели во соопштението од oпштина Куманово.

Коментари

коментар(и)