Димитриевски: Спомен обележје за бранителите во 2001-та и за припадниците на МВР во настаните 2015-та

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски најави изградба на спомен обележје за бранителите од конфликтот во 2001  година и припадниците на МВР од немилите настани во Диво Насеље во 2015 година во Куманово.

„Очекувам на некоја од следните седници на Советот на Општина Куманово едногласно од сите политички партии да се прифати иницијативата на здружението на ветераните „ЗАПВАРС” од Куманово и Синдикатот на полицијата на Македонија за изградба на спомен обележје на сите Кумановски бранители од 2001 година, вклучувајќи ги и припадниците на МВР од кумановските настани од 2015 година. Тие не задолжија, тоа е наша обврска која до ден денеска не е исполнета“, истакна Димитриевски.

Коментари

коментар(и)