Европски денови на културно наследство

Од утре до 28 септември ќе се одржат Европските денови на културното наследство, информира кумановскиот музеј. Целата седмица влезот ќе биде бесплатен.

-Ги повикуваме  сите граѓани на интересна прошетка низ неодамна обновената музејска поставка. „Културно наследство за сите” е темата преку која 50- тина земји од Европа ќе се обидат годинава да го свртат вниманието кон маргинализираните групи во општеството-се вели во соопштението.

Коментари

коментар(и)