Запишани над илјада првачиња за наредната учебна година

Вкупно 1047 првоодделенци се запишани за учебната 2023/2024 година во мај во 16 општински основни училишта во Куманово, информираа од Секторот за

Споредбено со минатата година тоа се 23 ученици помалку, односно во учебната 2022/2023 година во прво одделение биле запишани 1070 деца.

Инаку, за секое запишано прваче од претстојната учебна година, родителите или старателите, ќе можат да аплицираат за субвенции во износ од 2000 денари кои ќе ги додели oпштина Куманово.

Коментари

коментар(и)