Започна уписот на првоодделенците (ВИДЕО)

Во основните училишта започна уписот на првачињата, родени во 2015-тата година.

Во „Крсте Мисирков“ во прво одделение следната учебна година можат да се запишат вкупно 150 ученици, информира директорот на училиштето, Александар Јовановиќ.

-Денеска започнуваме и со упис на првоодделенци, родени во 2015-тата година. Има интерес за запишување, секако. Нашето училиште е со капацитет од 150 ученици за запишување во прво одделение и тоа четири паралелки ќе бидат во централното градско училиште на улицата „ Народна револуција“ и една паралелка ќе биде во истурената зграда на улицата „Тонко Димков“ односно како што велиме ние, кај Соколана. Инаку, минатата учебна година беа запишани 143 првачиња, изјави Јовановиќ.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)