Захариева: Имаме уште 13 слободни места во Ковид центрите (ВИДЕО)

Бројот на хоспитализирани паценти е огромен, во моментот кога бевме на терен директорката изјави дека има слободни само 13 легла. Ситуацијата е критична затоа што се повеќе има млади паценти кои имаат тешка клиничка слика. Исто така, Захариева ни посочи дека сите здравствени работници од различни профили, се ангажирани во Ковид центрите поради големиот наплив на хоспитализирани пациенти кој се случува деновиве. Секојдневните апели остануваат исти: да се почитуваат здравствените протоколи, да се држи растојание од 2 метри и да се носи маска.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)