За кого се однесуваат новите мерки од Владата? (ВИДЕО)

На денешната оддржана прес конференција на СДСМ потенцираа дека одбележуваат 30 години постоењем и дека се движечка сила која во клучните моменти секогаш  носеле државотворни одлуки. Од таму го истакнаа кандидатскиот статус за членство во ЕУ, како што велат победата над деценискиот режим, како и фактот дека сме полноправна членка на НАТО. Покрај одбележувањето на триесет годишното постоње, на пресот го потенцираа изгласувањето на петиот сет на економски мерки како и донесувањето на шестиот пакет на економски мерки и појаснија за кого конкретно се однесува тој.

Коментари

коментар(и)