Зголемениот ризик од ослабената Русија.

Откако Евгениј Пригожин и неговата група „Вагнер“ го прекинаа својот поход кон Москва, војната во Украина навлезе во нова опасна фаза. Крајот на она што се случува е блиску, а што и да се случи на бојното поле исто така ќе ја одреди и иднината на внатрешната политика на Русија.

Автор: Јошка Фишер

ЗГОЛЕМЕНИОТ РИЗИК ОД ОСЛАБЕНАТА РУСИЈА

Коментари

коментар(и)