„Здравје за сите“ и во село Алгуња

Медицинска екипа од кумановскиот „Здравствен Дом“ ги посети жителите на село Алгуња, во рамки на акцијата „Здравје за сите”.

Овие жители имаа можност бесплатно да измерат гликемија, холестерол, крвен притисок и да добијат совет од медицински тим.

Во рамки на акцијата претходно беа посетени и други рурални подрачја.

Коментари

коментар(и)