Зошто институциите не го спречат навреме боровиот четник? (ВИДЕО)

Граѓаните и планинарските здруженија повторно со апел до институциите за зачувување на боровите шуми во Козјачкиот регион поради појавата на боровиот четник. Тоа најдобро може да се спречи со авионско прскање, кое за жал изминатите години не се споведува. На оваа тема разговаравме со претседателката на здружението за планинарење и заштита на планината „Козјак 2013“ Куманово која ни раскажа и за активностите и на планинараското друштво. Подетално во изјавата во продолжение.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)