Изложбата „Кумановски графичари 2021“ во Неготино

Во Изложбениот салон на Музеј на град Неготино во петок ќе биде отворена биеналната изложба на графики “„Кумановски графичари 2021“.

На изложбата учество ќе земат академските графичари: Зоран Јакимовски,  Мирослава Цветковиќ, Стефан Јакимовски,  Ханифе Ислами,  Александар Стефановски , Милена Арсовска,  Валентина Илијевска, Симона Јакимовска, Ана Јовановска, Стефан Анчевски и Дејвид Стоилковски.

Изложбата содржи дваесеттина графики од најновата продукција на гореспоменатите графичари, работени во повеќе графички техники. Проектот го организира и координира НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев“ – Куманово.

Коментари

коментар(и)