Изложба на слики на Маја Јаќимовска

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ утре во 20 часот ќе се отвори изложбата на слики „Минливи секвенци“ од авторката Маја Јаќимовска. Изложбата содржи 20-ина дела и е нејзино прво самостојно претставување.

Јаќимовска е родена во 1991 година во Крива Паланка. Дипломиран сликар со модул графички дизајн на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, а во тек е на втор циклус на студии на Европскиот универзитет, на факултетот за арт и дизајн.

Добитник е на втора награда на седмо студентско интернационално арт биенале. Учествувала на повеќе групни изложби во државата и странство.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)