Изложба „Самоуки 2018 “

18 дела од не академски ликовни уметници од Куманово утревечер ќе бидат изложени во центарот за култура „Трајко Прокопиев“.  По паузата во периодот од 2012-та  до 2017 –та година традиционалната ликовна манифестација „ САМОУКИ“  повторно пред љубителите на визуелните уметности. Изложбата  продолжува со нови слики, цртежи, скулптури.

– Годинава имаме над 18 дела, тоа се слики, цртежи, скици, сликани во различни техники, имаме и помлади наши сограѓани и повозрасни, најмлад е ученик во средно училиште, а највозрасен е пензионер. Секој сликаше  по свој избор, своја тема, изјави Сашо тодоровски, директор на Центар за култура

Изложбата ќе биде отворена во дваесет часот. Веднаш по отворањето на „Самоуки“  , пред платото на центарот за култура , СРМА ќе организира фолклорна манифестација со настапи на КУД  од Куманово и од соседните земји, Р.Србија и Р.БУгарија, како најава за годишниот концерт на СРМА што ќе се одржи во сабота, во големата сала на центарот за култура, изјави Марјан Бошковски, СРМА

По годишниот концерт на 17-ти јуни ,  членови на СРМА заминуваат во Босна во Сански мост .

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)