Илиевски до Димитриевски: Вработените во општина земаат боледување за да не им вршите притисок

Оливер Илиевски кандидатот на СДСМ за градоначалник на Куманово на дебата на ТВ Телма се обрати до актуелниот градоначалник Димитриевски и му порача да не врши притисок врз вработените во општинската администрација.

„Вработените земаат боледување за да избегнат вршење притисок, тоа лесно се докажува во човечки ресурси“, рече Илиевски. Тој  истакна и дека службеник за млади назначен во општината оди од врата до врата и дели изборни пакетчиња за Димитриевски.

„За какви младински политики зборувате, тој службеник треба да биде избран од младински совет, а не од градоначалникот“, потенцира Илиевски.

 

Коментари

коментар(и)