И младинците на АК Куманово со одлични резултати

И младинците на Атлетски клуб Куманово со одлични резултати и освоени медали се вратија од Државното првенство за младинци, за возраст под 20 години.

Успехот е поголем ако се земе превид дека тие се неколку години помлади од конкуренцијата.

Најмладата Теа Алексовска се закити со златен медал во фрлање диск.

Дијана Вукановиќ заврши на второто место на трката од 400 метри, а бронзен медал заработи Богдан Колев во скок во височина.

Коментари

коментар(и)