Како да се заузда јавниот долг на Македонија

Јавниот долг во Македонија вртоглаво расте, а секој македонски граѓанин е задолжен со речиси над 3.500 евра. Одржливоста на јавниот долг е макотрпен пат кој нашата држава се стреми да го премине, но ризикот од неизвесноста на иднината се’ повеќе се зголемува.

 

Автор: Сања Велкакова

 

Како да се заузда јавниот долг на Македонија

Коментари

коментар(и)