Како оваа година ќе го удостоиме нашиот Карпош? (видео)

Недела, 7ми Фебруари, се навршува 77 годишнината од смртта на Христијан Тодоровски Карпош. Куманово ќе ја одбележи на поинаков начин. За ова повеќе ќе дознаеме од подпретседателот на Здружението Карпош, додека за животот и делото на Карпош – од премиерно прикажаниот документарен филм за нашиот херој, што ќе се емитува на нашата програма во сабота, 6ти Февруари, со почеток во 18 часот.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)