Како функционира паркинг зоната „Б“ во Куманово? (ВИДЕО)

На Советот има донесено одлука за формирање зона „Б“ за паркинг услуги, но сепак е потребна иницијатива од самите граѓани. Жителите на булеварот „Октомвриска револуција“ обвинуваат за злоупотреба на паркинг просторот од други граѓани и бараат регулација на паркинг зоната на овој булевар. Инаку, оваа зона функционира само кај противпожарната единица и нуди 30 паркинг места по цена од 25 денари со вклучен ДДВ за два часа паркирање. И Димитриевски се согласува дека има узурпација на паркинг просторот кој наменски е направен за потребите на жителите и на трговските субјекти што се наоѓаат на булеварот.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)