Концерт одржа квартетот „Полихимниа“

Во Занаетчискиот дом синоќа концерт одржа квартетот полихимниа од Скопје. Љубителите на уметноста имаа можност да уживаат во класичната музика.  Концертот кој што се одржа под покровителство на градоначалникот и Советот на општина Куманово, а го организираше Фондацијата за спорт и култура, беше насловен „Волшебниот јануар“.

На настанот присуствуваше и првиот човек на градот, Максим Димитриевски, претставници на општинската адиминистрација, како и бројни граѓани.

Квартетот го сочинуваат професорките Николина Тодоровска (флејта), Риана Рамиз(виолина),Маре Видевска( виолончело), Верица Шотаровска ( пијано).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)