Кумановци реагираат дека угостители узурпираат тротоари (ВИДЕО)

Кумановци со забелешки дека столови и маси на угостители ги узурпираат јавно прометните површини. Граѓаните велат наместо по пешачка патека, се движиме по коловоз. Ова е исклучителен проблем и за лицата со посебни потреби, но и мајките со деца во колички. Од Секторот за комунални работи и инфраструктура при Општина Куманово информираат дека 15 угостителски објекти имаат регулирани давачки, а за 16 се води постапка. До инспекцијата годинава нема пристигнато жалба од граѓани. Градоначалникот на Куманово, уверува дека секој, кој не поседува уредна документација ќе добие решение за отстранување на опремата.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)