Лошо поставениот процес на пристапување е штетен и за ЕУ и за Западен Балкан

Прагматичните решенија како што е неодамнешниот “Француски предлог“ може да изгледаат привлечно, но тие не го решаваат главниот проблем – дека членството во ЕУ се користи за принудување на конфликт поврзан со идентитет.

Автор: Пајк Хаанс

Лошо поставениот процес на пристапување е штетен и за ЕУ и за Западен Балкан

Коментари

коментар(и)