Маричиќ, Симовски и Спасовски во увид на попишувањето во кумановскиот затвор (ВИДЕО)

Министерот за правда Бојан Маричиќ, заедно со директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски и директорот на Управата за извршување санкции Марјан Спасовски, денеска вршат увид во текот на попишувањето во Казнено-поправната установа К’шање, кумановско.

Денеска почнува попишувањето на одредени категории граѓани како што се вработените во дипломатско конзуларните претставништва и нивните семејства, на дијаспората, припадниците на армијата во странство, затворениците и бездомниците.

Оваа активност во рамки на Пописот на населението, домаќинствата и становите ќе се спроведува до 21 април.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)