Матурантите денеска го полагаа вториот екстерен испит

Матурантите денеска го полагаа вториот екстерен испит во рамки на задолжителната државна матура. Притоа тие имаа можност да изберат меѓу предметите математика, странски јазик, филозофија и естетика.

На ниво на државата, според наставниот јазик, на македонски за испитот денеска се пријавени да полагаат 10 886 матуранти, на албански 4134 и на турски наставен јазик 274.

Во саботата пак се полагаше првиот екстерен испит по мајчин јазик.

Коментари

коментар(и)