МВР: Педесет и седум санкции за недавање првенство на минување

Во текот на вчерашниот ден во периодот од 09.00 до 13.00 часот Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола за санкционирање на возила кои не даваат првенство на минување на крстосница на територијата на Македонија, при што санкционирани се 57 возачи. Од нив, 16 на територијата на СВР Тетово, 11 на територија на СВР Скопје и во останати градови. При контролата санкционирани се и 133 други прекршоци.

Коментари

коментар(и)