Музички викенд на Кокино

Тридневен фестивал, насловен „Кокино – тврдина на сонцето“ се одржа викендов на мегалитската опсерваторија. На Кокино настапија дваесетина реномирани уметници од македонската сцена, Љубојна, Дина Јашари, Тони Китановски, Перија, Сашо Гигов – Гиш и многу други. Фестивалот е во организација на

-Фестивалската публика овде на отворено е поинаква. Последново време почнав да настапувам. За толкавиот број на народот и бендовите што ги има, мислам дека се организираат сосема доволно фестивали. Имаше неколку фестивали во МКЦ, мислам дека има доволно убави фестивали, изјави Јон Ајди, изведувач

Покрај концертите се одржаа кино проекции, едукативни работилници, предавања, туристички прошетки, стрип изложба, ракотворби.

 

Коментари

коментар(и)