„Напречно црвено низ празното“ – во Уметничката галерија

Пресек на 20 годишното работење на уметницата Марина Цветановска Мартиновска е нејзината последна изложба насловена „Напречно црвено низ празното“. Оваа изложба ја обединуваат дела кои се со заеднички концепт, односно поврзувањето на волумен, простор, црвено како линија, ритам. Излжбата се состои од скулптури, објекти, цртежи, слики и инсталации, а е надополнета со видео презентација. Можете да ја погледнете во Уметничката галерија во Куманово, а истата ќе биде презентирана и во Скопје.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)