„НЕБО“ – отворено во Куманово

Јана Јакимовска е родена 1981 година во Скопје, дипломира 2005, а магистрира 2009 на Факултетот за ликовни уметности во СКопје. Освен со сликање се занимава и со фотографија, интервенции во јавен простор, ѕидно сликарство, графички дизајн, илустрација, а од поскоро време и со перформанс.

До сега имала 17 самостојни изложби, а учествувала на прееку 80 изложби во земјата и во странство. Еве, Јана по втор пат, на нејзино големо задоволство ни ја претставува својата уметност, каде, ако не во Центарот за култура.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)