Новозаболени осум лица од Куманово

Во последните 24 часа се направени 3.480 тестирањa, а регистрирани се 296 нови случаи позитивни на КОВИД-19. Од нив

 • Скопје – 143
 • Гостивар – 60
 • Кичево – 23
 • Струмица – 11
 • Штип – 10
 • Тетово – 9
 • Куманово – 8
 • Струга – 6
 • Охрид – 5
 • Прилеп, Радовиш и Дебар – по 3
 • Битола, Кочани, Неготино и Пробиштип – по 2
 • Велес, Кавадарци, Виница и Кратово – по 1.

Пријавени се 8 починати лица.

Бројот на активни случаи изнесува 5.937

 

Коментари

коментар(и)