Одбележани 77 години од постоење на УОМО „Панче Пешев”

На сцената на НУЦК „Трајко Прокопиев” – Куманово, со свечен концерт вчера беше одбележан патрониот празник на училиштето за основно музичко образование „Панче Пешев” Куманово.

Пригодната програма која беше подготвена од учениците и наставниците, беше составена од интерпретација на познати музички класици, популарни дела од светски автори, хорски настап и соло изведба.

Коментари

коментар(и)